Maksimal dataudnyttelse på landbrugsbedriften

Maksimal dataudnyttelse på landbrugsbedriften
Projektansvarlig

Resultater fra projektet bliver offentliggjort på denne internetside og stilles gratis til rådighed for alle parter

Videncentret for Landbrug driver en række centrale databaser, hvori der opsamles mange produktionstekniske og økonomiske data vedrørende de enkelte landbrugsbedrifter. Databaserne er landsdækkende og rummer data fra både økologiske og konventionelle bedrifter.

Projektets overordnede formål er, set over den samlede projektperiode på tre år, at sikre, at dette omfattende og helt unikke empiriske datagrundlag let kan tilgås og anvendes som grundlag for dokumentation, rådgivning, benchmarking, videndeling, analyser, forskning og certificering. Projektets aktiviteter er derfor fokuseret på at øge både kvaliteten og omfanget af de data, som opsamles og stilles til rådighed, lette adgangen til data, samt øge mulighederne for at bearbejde og nyttiggøre de indsamlede data. Dette formål forfølges i projektet, dels ved aktiviteter som bidrager til at data i endnu højere grad kan opsamles, sammenstilles og stilles effektivt til rådighed på tværs af aktører/systemer, og dels via afdækning af, hvordan it-services skal designes og opbygges i forhold til tilgængelighed og præsentation af datamaterialet.

Effekten af projektet er derfor, at der fortsat tilvejebringes og udbydes adgang til et helt unikt og ajourført fagligt funderet datagrundlag, som erhvervet kan anvende til hurtigt og sikkert at kunne vurdere muligheder/effekter af forskellige tiltag, med henblik på at fremme en bæredygtig udvikling for hele værdikæden. Projektet faciliterer dermed en effektiv viden spredning om de nyeste produktionsresultater og den økonomiske udvikling i erhvervet. Ligeledes vil anvendelsen af de forbedrede muligheder for teknisk integration til/fra databaserne i høj grad medvirke til, at der hele tiden udvikles nye målrettede og mere effektive teknologiske løsninger og værktøjer, der imødekommer landmændenes behov for planlægning, overblik og styring i dagligdagen, hvorved erhvervets konkurrenceevne øges

Grovfoder Mark Online funktionalitet klar til beta-test

Funktionaliteten til overførsel af grovfoder fra Mark Online til DLBR Lager er blevet leveret iterativt. Første portion har været til beta-test i brugergruppen.

Grovfoder-webinar

Webinar afholdt den 1. maj 2014 som introduktion til nyudviklet IT funktionalitet under arbejdspakke 1.

Agromek - Demo af Specifikke markudbytter

Prototype på brugerfladen til rapport for grovfoderudbytter

Dokumentet beskriver brugerfladen på rapport til visning af grovfoderudbytter på markniveau.

Udvikling af nye metoder til markspecifik udbytteregistrering i græs- og majshelsædsafgrøder

Målet med denne arbejdspakke er at afdække, hvordan it-services skal designes og opbygges i forhold til tilgængelighed og præsentation af datamaterialet.

Uddrag af opdateringsbeskrivelse til DLBR Mark Online (oktober 2014)

Overførsel af grovfoderudbytter til og fra DLBR Lager.

Rapport om dataanvendelse hos landmænd.

Nedenstående notat er udarbejdet på baggrund af interview af 4 landmænd foretaget af jordbrugsteknolog Ester Bjerregaard.

Workshop om Google Glass i landbruget

Videncentret for Landbrug har fornøjelsen af at invitere dig til workshop den 28. august 2014 omkring fremtidig anvendelse af Google Glass som værktøj i landbruget.

Idekatalog Google Glass

Google Glass i landbruget

Workshop om Google Glass i landbruget

Deltagerliste

AFITA 2014

Projektet har også en aktivitet i forhold til vidensspredning, og med det formål tog projektet til AFITA konference i Perth, hvor den asiatiske organisation for IT i landbruget holdt verdenskongres.

Bemandningplan

Google Glass i Landbruget på Agromek den 25.-28. november 2014 i MCH Messecenter Herning

Skærmbilleder til brille

StatusbrevAgromek_billet_til_projektdeltagere

Presse omtale

Grunddata i fremtidens IT-forretninger til landbruget

Invitation til DSIJ

DSIJ 2014: Grunddata i fremtidens IT-forretninger til landbruget

Deltagerliste

Grunddata i fremtidens IT-forretninger til landbruget

Noter Workshop

12 graders hældning

Notat

F-skiven

I forbindelse med Videncenter for Svineproduktions projekt ”Pattegriseliv”, er der blevet udviklet en række værktøjer, som skal hjælpe svineproducenter med at nedsætte dødeligheden i farestalden.

"F-Skive" Kom godt i gang

Formålet med app’en er at gøre faringsovervågningen nem og hurtig, samt fungere som en påmindelse om at tilse faringerne med passende intervaller.

Pop up

En del af projektet omfattede en udvekslingsplatform mellem landmænd og samarbejdspartnere. Et stort ønske fra såvel virksomhederne som landmænd var et større hierarki i deres kommunikation. En krafti-gere markering af et forhold de skulle tage højde for.

Kommissorium til Grunddataprogrammets KontaktUdvalget til LandbrugsOmrådet (KULO)

For at fortsætte og udbygge samarbejdet mellem Grunddataprogrammet og erhvervsorganisationer er der nedsat et fagligt kontaktudvalg i regi af Digitaliseringsstyrelsens Kontor for Grunddata og It-arkitektur(KGI) - KontaktUdvalget til XXX.

Produktblad - Google Glass i Landbruget

Rådata kvæg Survey

Rådata fra spørgeskemaundersøgelse vedr. onfarm datakilder

Oversigt Onfarm Data Kilder Kvæg

Skematisk oversigt over onfarm datakilder på kvægområdet.

APP4 Automatisering og integration

Delegering - Anmod om adgang

DLBR Delegering giver dataejer mulighed for at delegere adgang til andre brugere.

Flytning af DLBR Onlinebestilling (Abonnement) fra CMS

Estimering af opgaven, flytte DLBR Onlinebestilling ud fra DLI CMS til en selvstændig webapplikation, samt udvikling af Service API / REST. Service API kan f.eks benyttes af PlanteIT for at oprette abonnementer i brugerdatabasen.

Løsningsskitse til ny rettigheds-uddelegeringsløsning

Delegeringssystemet har til formål at gøre det nemmere for landmanden at delegere en delmængde af sine rettigheder i en applikation til en ansat, en rådgiver eller en gruppe af medarbejdere på et rådgivningscenter.

Navisionprofil match kørsel

Navisionprofil match kørslen skal erstatte den manuelle sammenkædning mellem navisionprofiler fra kontor-løsningen og brugerprofiler i DLI BrugerDatabasen.

Netbutik – Overblik

On-Farm datakilder - Slutrapport fra arbejdspakke 2

Projekt Maksimal dataudnyttelse på landbrugsbedriften.